23 marca 2021 r.

Czwarty dzień wege – czwarty jadłospis #vegechallenge

Sałatka z halloumi

Ser halloumi pokroić w plastry, zgrillować, pokroić na mniejsze kawałki. Mieszankę sałat wyłożyć do miski, dodać paprykę pokrojoną w paski i pomidorki paprykowe pokrojone na połówki. Sok z pomarańczy wymieszać z olejem, dodać poszarpane listki bazylii i pieprz. Polać dressingiem, ponownie wymieszać.

Wege burger

Bułki do burgerów przekrój i pogrzej (na patelni lub w opiekaczu), podsmaż wege burgery (np. Dobra Kaloria z Lidla). Do ciepłych bułeczek włóż sałatę, rukolę, burgery, pomidory, ogórki, cebulę, i sos jaki lubisz (nasze typy: tzatziki lub ketchup + majonez).

Naleśniki ze szpinakiem

Usmaż ciasto na naleśniki, tak jak lubisz (#ProTip: jeśli dodasz trochę wody gazowanej, będą bardziej puszyste!). Zrób farsz – usmaż szpinak na patelni z czosnkiem, rozgnieć widelcem ser feta ze śmietaną do gotowania zup tworząc sos serowy, dodaj sos na patelnię do szpinaku, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!
I do jutra 🙂

Wróć do góry